Naslovna Društvo Nastavljena akcija suzbijanja vanpijačne prodaje

Nastavljena akcija suzbijanja vanpijačne prodaje

0
PODELI

Akcija GO Crveni krst, Komunalne policije i JKP Tržnica, u suzbijanju vanpijačne prodaje nastavljena je i ovog vikenda. Do sada je oduzeta veća količina polovne i nove robe, kojom su prodavci trgovali na ulici, Jadranska i ulica Đuke Dinića pored Cvetne pijace su očišćene, ali kako kažu nadležni, potrebno je uraditi još dosta toga. Ističu da je prostor namenjen za takvu vrstu prodaje na OTC-u pripremljen još prošle godine, ali da prodavaca i pored ovakvih akcija tamo još uvek nema.

Da je navika vrlo čudna stvar, dokazuje činjenica, da je prostor na niškom OTC-u, u narodu popularnom kao Buvljak, koji je pripremljen baš za prodaju polovne robe kojom se do sada trgovalo u Jadranskoj ulici, potpuno prazan. I pored sveobuhbatnih akcija nadležnih službi, a pod organizacijom GO Crveni krst, i pored toga što je prostor ograđen žicom kraj bedema Tvrđave u kome se prodavala polovna roba sada zatvoren, prodavaca ipak nema. Logično pitanje koje sledi je, gde su svi oni ljudi koje smo subotom i nedeljom viđali kako na zemlji prodaju stare ploče i korišćeno posuđe?

Prema navodima pojedinih prodavaca, koji nisu hteli pred kamere naše televizije, rano ujutru, nakon akcije komunalnih inspektora oni su napustili Jadransku ulicu, I kako tvrde krenuli na buvljak, gde su ih dočekale zatvorne kapije. U JKP Tržnica odgovorno tvrde da to nije istina.

Prostor za prodaju polovne robe, na ovoj pijaci pripremljen je još prošle godine, ali do sada gotov da uopšte nije korišćen. Nadležni u Tržnici ističu da je ovo najbolje rešenje za sve, i apeluju na prodavce da iskoriste ovakav vid pomoći koji im se nudi.

U akciji suzbijanja vanpijačne prodaje, koja traje gotovo petnaestak dana oduzeto je I preko 5 tona poljoprivredne robe, a kako je najavljeno protiv prodavaca će biti podnete prekršajne prijave.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde