Naslovna Društvo Radno angažovanje za one koji nisu ostvarili pravo na Narodnu kuhinju

Radno angažovanje za one koji nisu ostvarili pravo na Narodnu kuhinju

0
PODELI

Gradski većnik zadužen za socijalna pitanja Branislav Ranđelović kaže da nema problema sa podelom paketa hrane za najugroženije I dodao da će ona trajati sve dok se ne stvore uslovi za ponovne pokretanje narodne kuhinje, odnosno spremanje kuvanih obroka. Za one koji nisu ostvarili pravo na ovaj vid socijalne zaštite, obezbeđeno je radno angažovanje od 100 sati, dodaje on.

Iako podela paketa hrane protiče bez problema, Ranđelović kaže da je iznenađujuće što dobar deo korisnika još nije podigao te pakete. Kako je objasnio, verovatno se radi o starim i nepokretnim korisnicima koji nisu u stanju da dođu po njih, pa će Crveni krst organizovati akciju kućne dostave.

S obzirom na to da su pooštreni kriteriju za korisnike narodne kuhinje I da to sada mogu biti isključivo radno nesposobni, Ranđelović kaže da su za druge socijalno ugrožene sugrađane obezbeđeni drugi vidovi socijalne zaštite.

Ranđelović nije mogao da precizira kada će proces javne nabavke oko narodne kuhinje biti okončan, ali očekuje da će spremanje kuvanih obroka početi u dogledno vreme. On dodaje da na narodnu kuhinju pravo ima oko 2000 korisnika, više od tri puta manje u odnosu na prošlu godinu, što će omogućiti da ova usluga neprekidno funkcioniše tokom svih 12 meseci.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde