Naslovna Društvo Od 1. jula skuplje mesečne i polumesečne karte za gradski prevoz

Od 1. jula skuplje mesečne i polumesečne karte za gradski prevoz

0
PODELI

Poskupljenje javnog gradskog prevoza koje je predviđeno od jula meseca, bilo je neminovno zbog ekonomske održivosti i stabilnosti gradskog budžeta, kažu u Direkciji za javni prevoz. Osim ove odluke i trasa kružna linije će biti skraćena, a biće i raspisan novi tender za prevoznike. Nadležni u Direkciji kažu da su sve predložene izmene bile pažljivo razmatrane, i da korisnici javnog prevoza, navedene izmene neće osetiti u velikoj meri.

Niški javni prevoz, koji je od strane mnogih gostujućih deleacija, kako stranih, tako i domaćih ocenjen kao kvalitetan, i dobro organizovan, od 1. jula, biće skuplji za 10 odsto. Ovo poskupljenje se, kako kažu nadležni u Direkciji za javni prevoz odnosi samo na polumesečne i mesečne kartice, jer su, kako kažu ove dnevne poskupele još početkom godine.

Novo najavljeno poskupljenje iznenadilo je i mnoge Nišlije, koji koriste njihove usluge.

Kao novinu u funkcionisanju gradskih linija, u Direkciji najavljuju i skraćenje popularne kružne linije, ali tvrde da se time kvalitet pruženih usluga neće promeniti.

Direkcija za javni prevoz Niša pokrenula je i postupak javne nabavke za poveravanje gradskog i prigradskog prevoza u skladu sa projektom o javno-privatnom partnerstvu čija je petogodišnja vrednost oko šest milijardi dinara. Procedura traje 52 dana od dana raspisivanja tendera, a nakon toga će komisija, koju je obrazovala Direkcija, u roku od 30 dana odlučiti koji su najbolji ponuđači i svoju odluku dostaviće Skupštini grada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde