Naslovna Društvo Klinika za stomatologiju u Nišu obeležila 50 godina postojanja

Klinika za stomatologiju u Nišu obeležila 50 godina postojanja

0
PODELI

Dostignuća u savremenoj stomatologiji iz godine u godinu sve su veća, a nove metode sa novim materijalima neophodno je znati kako bi svi stomatolozi išli u korak sa vremenom i medicinom, kažu u niškoj Klinici za stomatologiju. U godini obeležavanja pedesetogodišnjice rada i postojanja, stomatološka klinika je upravo zbog ovoga organizovala drugi simpozijum svih stomatoloških stručnjaka u Srbiji, na kojoj su niški zubari imali prilike da čuju vesti o svim novinama u ovoj grani medicine.

Novi savremeni materijali u protetici, lečenju bolesti vilice, zuba i desni, kao i novine kada je reč o operativnim zahvatima u stomatologiji, bile su tema drugog po redu simpozijuma koji je organizovala Klinika za stomatologiju u Nišu. Prema rečima nadležnih u ovoj klinici, odlučeno je da 50 godina postojanja I rada, obeleže baš ovako, radno, i da sa svojim kadrovima tokom cele godine stave akcenat na dalju edukaciju.

Niški stručnjaci koji se bave ovom materijom ističu da je veoma važno biti rame uz rame sa svetski poznatim stručnjacima, i metodama koje se koriste na zapadu.

Simpozijumu su prisustvovali i mnogi niški poznati stručnjaci, koji su, iako sada već u penziji, želeli da se informišu upravo o dostignućima u modernoj stomatologiji.

Na niškoj Klinici za stomatologiju ovakve simpozijume najavljuju i za naredni period, a kako kažu za iduću godinu je u planu da organizuju predavanje svetski poznatih stručnjaka iz Hjustona, koji će besplatno podučavati naše lekare.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde