Naslovna Društvo Finale Bauk meseca – “Sk8 exhibition”

Finale Bauk meseca – “Sk8 exhibition”

0
PODELI

U okviru pratećeg programa Festivala Bekstvo u prirodu, koji se održava 5. jula na Kameničkom visu, sutra se u niškom skejt parku održava se veliki  “Sk8 exhibition”.

Program manifestacije počinje u 17 sati, revijalnom vožnjom gostujućeg ROPE skejt tima. Nakon toga počnje zvanični deo takmičenja u okviru koga će se učesnici takmičiti u tri kategorije:  Mini ramp, Jam session ride i  Best triк. Paralelno, na malom terenu predstaviće nam se najmlađi roleraši  sportskog kluba “Oxigen”, medju kojima je i Mitra državna prvakinja u vožnji rolera za devojćice do sedam godina.

Za najbolje  vozače u svakoj od kategorija brend ROPE, jedan od najvećih skejterskih brendova u Srbiji, kao nagrade obezbedio je daske za skejtbord. U okviru manifestacije, ROPE će nam premijerno predstaviti  svoj novi film “Barcelona or burst” čija je premijera u Beogradu održana pre nešto manje od mesec dana.

Muzička podrška, tokom trajanja manifestacije, biće niški reper Spekt, poznati MC Kića i TBH/ Crack house djs.

Takmičenje je organizovano i osmišljeno u saradnji sa “Moodys crew”, niškim skejterima i rolerašima  koji su zajedno sa opštinom Medijana učestvovali u izgradnji skejt parka.

“Tokom prethodnih godina Moodys tim uvek jebio sastavni deo Bekstva, želeli smo da im se na neki  način odužimo i podržimo priču oko skejt parka, projekta koji je za živeo ali još uvek nije prodisao punim  plućima. Bauk je baza alternativne kulture, cilj nam je da u narednom periodu povežemo institucije i brendove  koji bi mogli da učestvuju i pomognu da se projekat sjekt parka realizuje do kraja” rekla je   Jovana Strahinić -programski direktor Bauka.

Sk8 exibition je deo pratećeg programa festivala, deo BAUK meseca koji je počeo 5. juna na Svetski  dan  zaštite životne sredine i dan održavanja prvog Bekstva u prirodu.

U okviru programa BAUK meseca do sada je održana upcycle radionica i edukativna radionica 3D  animacije u saradnji sa Elektronskim fakultetom iz Niša.

FInale BAUK meseca je 5. jul, kada se na Kameničkom visu održava finale Bekstva, petnaest sati muzičkog programa u okviru koga će, na dve festivalske bine nastupati preko dvadeset domaćih i stranih izvođača.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde