Naslovna Društvo U RPK održana prva javna rasprava o Zakonima o privatizaciji i stečaju

U RPK održana prva javna rasprava o Zakonima o privatizaciji i stečaju

0
PODELI

Prva javna rasprava o nacrtima Zakona o privatizaciji i Zakona o stečaju koju vodi ministar privrede Dušan Vujović održana je u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu. Novi Zakon o privatizaciji bi trebalo da do kraja 2016. omogući privatizaciju društvenog kapitala, dok bi izmene i dopune Zakona o stečaju trebalo da povećaju transparentnost u ovoj sferi, odnosno svedu mogućnost zloupotreba na minimum.

Novim Zakonom o privatizaciji bi konačno trebalo da se reši status firmi koje su u restrukturiranju godinama. Njegovom primenom je predviđeno da za dve i po godine celokupan društveni kapital bude privatizovan.

Nacrt novog Zakona o privatizaciji će se tokom jula naći u skupštinskoj proceduri. On bi, prema rečima ministra Vujovića, trebalo da omogući da se na efikasan i fer način, pod tržišnim uslovima, okonča privatizacija 600 preduzeća čiji imovinski status nije rešen. Nakon što Zakon o privatizaciji stupi na snagu, ministarstvo privrede će uputiti poziv svim zainteresovanim investitorima da ponude svoje programe.
Na javnoj raspravi održanoj u Regionalnoj privrednioj komori u Nišu raspravljalo se i o izmenama i dopunama Zakona o stečaju.
Do 14. jula će se ovakve rasprave održati i u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, a tokom narednog meseca bi nacrti pomenutih zakona trebalo da se nađu pred skupštinom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde