Naslovna Ekonomija Od oživljavanja aerodroma se ne odustaje

Od oživljavanja aerodroma se ne odustaje

0
PODELI

Grad Niš i dalje pokušava da pokrene niški aerodrom ,,Konstantin Veliki“, tvrdi gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. To potkrepljuje informacijom da je na račun ovog javnog preduzeća uplaćeno 1.600.000 dinara, kao i činjenicom da još traju pregovori sa dva niskotarifna avio-prevoznika i jednim investitorom.

Razmišlja se i o novim projektima, a Aerodromu će Grad pomoći i oko prijavljivanja na tender za dobijanje tzv. ,,kružne linije“, najavio je gradonačelnik, dok u Turističkoj organizaciji kažu da bi, zahvaljujući letovima, već do kraja godine Niš mogao da poveća prihode od turizma.

Od oživljavanja avio-saobraćaja u Nišu se ne odustaje, ali se puno i očekuje. Posle sastanka gradonačelnika Niša Zorana Perišića sa direktorom i Nadzornim odborom Aerodroma ,,Konstantin Veliki“, već su preduzeti prvi koraci.

Gradonačelnik tvrdi da je bila pogrešna strategija prethodnih vlasti koja je podrazumevala ulaganje u kompanije i prazna mesta u avionima, umesto u infrastrukturu na aerodromu. Avio-kompanije sa kojima se trenutno pregovara zahtevaju Automatic Landing System (tzv. sistem za automatsko prizemljavanje), koji u niškoj aero-luci ne postoji, kao i kamion za odleđivanje piste. Perišić kaže da je Niš spreman da i to obezbedi, ukoliko dođe do sklapanja ugovora, u šta je moglo da se ulaže ranijih godina.

Gostujući u Emisiji ,,Hoću da znam“, direktor gradske Turističke organizacije Uroš Parlić kaže da pregovori sa dvema avio-kompanijama protiču vrlo uspešno, a o njima se još puno ne govori jer je to bio njihov zahtev.

Parlić ističe da bi već od jeseni, zahvaljujući letovima, Niš mogao da počne da povećava i prihode od turizma.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde