Naslovna Ekonomija Gradsko veće donelo odluku o poskupljenju usluga Ustanove Pčelica

Gradsko veće donelo odluku o poskupljenju usluga Ustanove Pčelica

0
PODELI

Roditelji, čija deca borave u gradskim vrtićima, od jula će izdvajati malo više novca, odlučilo je danas Gradsko veće. Korisnici dečijeg dodatka plaćaće mesečno oko 200 dinara više, a ostale kategorije će umesto 4.037 izdvajati 4.503 dinara.Takodje, doneta je odluka na osnovu koje će Pčelica ubuduće upisivati za oko 20 odsto veći broj dece po grupi, što je objašnjeno činjenicom da blizu 40 odsto upisanih ne dolazi u vrtiće, što dopušta upis nešto većeg broja polaznika.

Po završetku sednice, gradonačelnik je rekao da će uložiti dodatne napore da novoizgrađena obdaništa što pre dobiju upotrebnu dozvolu, što je preduslov za njihovo otvaranje.

Većnici su, na predlog Predškolske ustanove Pčelica usvojili izmene Pravilnika o regresiranju troškova boravka dece u ovoj ustanovi, što praktično predstavlja blago poskupljenje usluga.
Takođe, doneta je odluka na osnovu koje će Pčelica ubuduće upisivati za oko 20 odsto veći broj dece po grupi, što je objašnjeno činjenicom da blizu 40 odsto upisanih mališana ne dolazi u vrtiće, što dopušta upis nešto većeg broja polaznika. Gradonačelnik i nadležni su se složili oko toga da se uvedu penali za roditelje koji neopravdano ne dovode decu u vrtiće.
Veće je usvojilo mišljenje Komisije za imenovanje načelnika Gradskih uprava, te su za načelnike Uprava za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport imenovani oni koji su tu funkciju obavljali po ovlašćenju.
Godinu dana po donošenju Odluke o komunalnom redu, Gradsko veće je usvojilo njenu izmenjenu verziju, koja će, nakon što je usvoje i odbornici, omogućiti trgovcima da na javne površine postave aparate i uređaje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde