Naslovna Društvo Organizacija “Spas” donirala je Klinici za hirurgiju opremu vrednu 24 000 australijskih...

Organizacija “Spas” donirala je Klinici za hirurgiju opremu vrednu 24 000 australijskih dolara

0
PODELI

Humanitarna organizacija “Spas” koja okuplja naše ljude u Australiji, donirala je Klinici za hirurgiju Niskog kliničkog centra vrednu medicinsku opremu. Kameru za biopsiju vrednu 24 000 australijskih dolara. Ona je namenjena za dijagnostiku i operativno lečenje povreda i bolesti organa grudnog koša.

Nišlije koji žive i rade u dalekoj Australiji nisu zaboravili svoj grad i domovinu Srbiju. Oni su se organizovali, prikupili dobrovoljan prilog i kupili vrednu medicinsku aparaturu koja ce pomoci našim lekarima i pacijentima.

Bopsijska kamera veličine je pola centimetra, i pripada grupi minimalno invazivnih dijagnostickih metoda. Njena prednost ogleda se u tome što se intervencije ne rade klasičnim otvaranjem grudnog koša, stoga je postoperativni period znatno kraći, kaže hirurg Marko Čelar.
U humanitarnoj organizaciji Spas iz Australije kažu da su u toku carinske formalnosti i da će kamera za biopsiju u najkraćem roku biti na raspolaganju niškom Kliničkom centru. Ova oprema omogućiće kvalitetniju i brzu zdravstvenu uslugu i znatno skratiti vreme čekanja na operativne zahvate.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde