Naslovna Društvo Dva predstavnika mladih Niša u privredno-ekonomskom Savetu  

Dva predstavnika mladih Niša u privredno-ekonomskom Savetu  

0
PODELI

Članovi privredno-ekonomskog Saveta ubuduće će biti i dva predstavnika mladih Niša. Pored toga, naredne godine, trebalo bi da bude izdvojeno 5 miliona dinara iz gradskog Budžeta za mlade, koji žele da pokrenu sopstveno preduzetništvo. Ovo je rezultat inicijative koju su u Medija centru potpisali predstavnici ovdašnjih omladinskih organizacija.

Prema podacima Nacionalne službe zapošljavanja, posao na području nišavskog okruga čeka preko 15.000 mladih. Pritom se, na ovdašnjem Univerzitetu, obrazuje preko 27.000 studenata, što samo govori da će gužva za radna mesta biti jos žešća. Zato su na predlog Udruženja “Mladi ambasadori“ predstavnici omladinskih organizacija potpisali inicijativu koja će mladim ljudima dati vetar u leđa.

Ove inicjative, pokrenute su na nedavno održanoj Biznis konferenciji, gde su ih svojim potpisima podržali i predstavnici Gradske Uprave, biznisa i nevladinog sektora. Do sada za podsticaj preduzetništva mladih,iz gradskog bužeta nisu izdvajana sredstva. Zato mladi poručuju da žele da učestvuju u donošenju odluka koje se odnose na njih i da stečeno znanje primene upravo na području Niša.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde