Naslovna Društvo Praznik muzike u Nišu

Praznik muzike u Nišu

0
PODELI

Nišlije će praznik muzike večeras tradicionalno obeležiti na nekoliko punktova u centru grada. Muzika će zadovoljiti različite ukuse – ljubitelja klasike, džeza, zabavne ili horske muzike, a svoj talenat iskazaće i oni najmlađi.

Poput svetskih metropola, i u Nišu se ovaj 21. jun obeležava uz muziku i pesmu. Tradicionalni praznik muzike slavi se tokom večeri na nekoliko gradskih punktova – amfiteatru na Keju, u sali Simfonijskog orkestra, ispred Kalče, u Čairu i na uglu Obrenovićeve i Svetozara Markovića gde će muzičko umeće, po tradiciji, predstaviti predavači i studenti Fakulteta umetnosti.

Fakultet umetnosti će se predstaviti kroz svoj kamerni orkestar Končertante, a nastupiće i studenti kao solisti. Iako im inače repertoar čini uglavnom klasična muzika, na ovom nastupu će svirati i neka za publiku atraktivnija dela.

Svoj kutak na amfiteatru na keju imaju i mladi pop, rok i džez bendovi, kod Kalče nastupaju horovi, u Čairu će muzički talenat predstaviti oni najmlađi, dok će u Simfonijskom svirati profesori Muzičke škole.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde