Naslovna Društvo Vredna donacija stigla iz Australije

Vredna donacija stigla iz Australije

0
PODELI

Zahvaljujući donatorskoj večeri u Melburnu, Odeljenje za grudnu hirurgiju niškog Kliničkog centra dobiće aparat za video asistiranu torakoskopiju. Ovaj aparat vredan oko 24.000 dolara, koji će biti dopremljen sredinom jula, prema rečima donatora, trebalo bi da bude samo prva u nizu pomoći koja će iz Melburna stići u Niš.

Lepe vesti za niški Klinički centar, koje stižu iz daleka, i to čak iz Australije. Novoosnovano humanitarno udruženje „Spas“ iz Melburna organizovalo je prvu donatorsku akciju, namenjenu prikupljanju sredstava za kupovinu opreme za video asistiranu torakoskopiju na odeljenju grudne hirurgije Kliničkog centra u Nišu. Na humanitarnoj večeri žene iz udruženja uspele su da prikupe dovoljno novca za kupovinu ovog aparata, koji bi u Niš trebalo da bude dopremljen sredinom jula meseca.

Na grudnoj hirurgiji niškog Kliničkog centra kažu da je reč o vrlo važnom i korisnom aparatu, i da će im u profesionalnom smislu zaista puno značiti.

Prema najavama donatora iz Australije, ovo neće biti jedina pomoć za niški Klinički centar.

Odeljenju grudne hirurgije gravitira celokupno stanovništvo jugoistočne Srbije. Nažalost, broj kancerogenih obolenja pluća je u našoj zemlji u porastu, pa je, prema rečima nadležnih, ovakva akcija od izuzetne važnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde