Naslovna Ekonomija Saradnja niških i turskih privrednika

Saradnja niških i turskih privrednika

0
PODELI

U cilju bolje privredne saradnje između Srbije i Turske, Kuća klastera u Nišu i Trakijska razvojna agencija potpisale su memorandum o saradnji, u okviru programa klasterskog povezivanja Turska-Srbija. Oni će zajedno raditi na organizovanju 5. Balkansko-crnomorskE konferencije “Dani klastera 2014” koja će 30. i 31. oktobra u Turskoj posle koje se očekuje mnogo bolja privredna saradnja između dve zemlje.

Misija ovogodišnje konferencije, ističu organizatori, jeste umrežavanje klastera balkansko-crnomorskog regiona kroz izgradnju javno-privatnog dijaloga i predstavljanje dobrih primera klastera u regionu. Od konferencije se očekuje da će doprineti razmeni znanja i iskustava u vezi razvoja klastera u razvijenim zemljama i zemljama u tranziciji, ali i efikasnijem pristupu razvojnim fondovima, rekla je prilikom potpisivanja memoranduma predsednica saveta za klastere Danka Milojković.

Turski privrednici koji drugi dan borave u našoj zemlji kažu da su zadovoljni razgovorima sa ovdašnjim kolegama i da posle konferencije očekuju još bolju saradnju.

Zamenik predsednika Regionalne privredne komore Nebojša Bogdanović ističe da je saradnja sa Turskom veoma značajna, jer je reč o veoma razvijenoj ekonomiji sa kojom je saradnja moguća u mnogim oblastima.

Proizvodnja vina, poljoprivredna proizvodnja i turizam samo su neke od oblasti u kojima je moguća saradnja, a privrednici kažu da je potpisivanje memoranduma samo početak uspešne poslovne saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde