Naslovna Ekonomija Otvoren konkurs za 15 mladih preduzetnika  

Otvoren konkurs za 15 mladih preduzetnika  

0
PODELI

Od 1. jula biće otvoren konkurs za 15 mladih preduzetnika koji se bave dizajnom, veb-aplikacijama, programiranjem, arhitekturom, fotografijom, filmom, modom i sličnim kreativnim delatnostima.

Oni će aplicirati za besplatan poslovni prostor u Balkanskoj br. 2, pored Kupina bioskopa, a koji uključuje finansijsku i admiminstrativnu podršku, opremu i usluge poslovnog sekretara.

Zabrinjava podatak da 70 do 80% odsto novoosnovanih kompanije prestanu sa radom vec u prvoj godini poslovanja. U Proaktivu su osmislili u projekat koji mladim preduzetnicima pruža sve uslove i pogodnosti da prevaziđu sve probleme poslovanja u prvoj godini, a da potom, nastave da rade kao uspešne kompanije.

Fondacija „Trag“ pružila je finansijsku podršku ovom projektu sa 2.400.000 dinara.

Kompanija „Filip Moris“ već 10 godina podržava donatorske projekte, a poslednih nekoliko godina posebno je zainteresovana za podršku preduzetničkim projektima.

Inkubator centar kreativnih idustrija krece sa radom od 1. septembra u Balkanskoj br. 2. Posle godinu dana najuspešnijih pet kompanija ostaće još jednu godinu u tom prostoru, a preostalih 10 plaćaće minimalni zakup. Posle 2 godine otvara se novi ciklus konkursa i selekcije mladih preduzetnika. Za konkurs od 1. jula, svi zainteresovani mogu da se prijave preko sajta www.proaktiv.org.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde