Naslovna Društvo Porodični biznis je stub ekonomije

Porodični biznis je stub ekonomije

0
PODELI

Porodične firme u mnogim zemljama Evrope su stub ekonomije, dok u Srbiji one nisu dovoljno razvijene, pokazala su istraživanja agencije Chapter 4 u saradnji sa kompanijom Vip Mobile. Zbog toga je u regionalnoj privrednoj komori organizovana besplatna edukacija za privrednike kako da unaprede porodični biznis.

Istraživanja sprovedena početkom godine pokazala su da su najveći broj porodičnih firmi, oko 85%, osnovali trenutni vlasnici i da veoma mali procenat preživi transfer iz jedne u drugu generaciju. Alarmantan podatak je, kažu u agenciji Chapter 4, što više od polovine tih firmi imaju manje od 10 zaposlenih, dok je u drugim zemljama porodični biznis praktično stub ekonomije. Zbog toga je i cilj ovog forma da pomogne privrednicima da unaprede poslovanje, regrutuju najbolje kadrove, ali I da naprave održiv biznis.

Jedan od glavnih pokrovitelja ovog projekta je kompanija Vip Mobile u kojoj kažu da pored podrške za razvoj biznisa, privrednicima mogu da ponude i odgovore na pitanje kako telekomunikacije mogu da podršu uspešno poslovanje porodičnih firmi.

U agenciji Chapter 4 kažu da im je želja da ovakvim forumima skrenu pažnju javnosti i nadležnih republičkih i lokalnih institucija na važnost porodičnih firmi i na podršku koja im je potrebna. Ovo je drugi po redu Vip poslovni forum – “Porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije”, a tokom jeseni planirana su još četiri susreta u Kruševcu, Čačku, Kragujevcu i Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde