Naslovna Društvo Otvorena soba za dementne osobe

Otvorena soba za dementne osobe

0
PODELI

U Gerontološkom centru u Nišu otvorena je soba za dementne osobe. Veći deo izgradnje finansirala je Vlada Sjedinjenih Američkih Država, dok je Grad Niš pomogao sa oko 800.000 dinara. Svečanom otvaranju prisustvovali su američki ambasador Majkl Kirbi i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, koji su naglasili da je briga o starijim osobama veoma značajna.

U ovom prostoru, kako je najavljeno, boraviće 25 starijih osoba koje pate od demencije, a na raspolaganju će im biti dve sobe za odmor, kuhinju i kupatilo. Cilj Centra je, kako je istakao američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, da zadovolji potrebe starijih građana i njihovih porodica kroz dnevnu negu osoba koje pate od mentalnog ili fizičkog invaliditeta.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić istakao je da je briga o najstarijim sugrađanima veoma važna, jer su nas oni zadužili svojim radom. Zbog toga je Grad odlučio da pomogne izgradnju sa 800.000 dinara.

Direktorka Gerontološkog centra Mirjana Stamenković kaže da se centar stalno trudi da uvodi nove usluge kako bi naši najstariji sugrađani dobili adekvatnu negu. Zbog toga je I ova donacija veoma značajna za njih.

Izgradnja centra za boravak dementnih osoba koštala je oko 350 000 dolara, a očekuje se da sa radom krene u najkraćem mogućem roku, istakla je direktorka gerontološkog centra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde