Naslovna Ekonomija Delegacija nemačkih privrednika na prijemu u Skupštini Grada

Delegacija nemačkih privrednika na prijemu u Skupštini Grada

0
PODELI

Delegacija nemačkih privrednika iz oblasti agrobiznisa i autoindustrije, izrazili želju da uspostave i unaprede dosadašnju saradnju sa srpskim partnerom, rečeno je na prijemu u skupštini grada Niša kod predsednika Skupštine Mileta Ilića.

Nekada je Grad Niš bio prepoznatljiv po svojim velikim privrednim sistemima, koji su nestali. Strategija Ekonomskog oporavka zemlje u prvi plan stavlja mala i srednja preduzeća, istakao je Mile Ilić u razgovoru sa delegacijom nemačkih privrednika.

Nemačka je najznačajniji partner Srbiji. Poseta visoke delegacije privrednika iz ove zemlje, prilika je da se sa niškim kompanijama uspostavi dugoročna saradnja.

Profesor Vojfran Šarf je generalni konzul Nemačke u Južnoafričkoj Republici ima svoju kompaniju u Kazahstanu i predaje na Lomonosov univerzitetu u Moskvi.

Zainteresovan je za otvaranje fabrike u Nišu za proizvodnju autodelova za velike nemačke auto kompanije, ali i za proizvodnju hrane i razvoj agrobiznisa.

Nemačka delegacija posetila je opštinu Svrljig, gde su razmatrane konkretne mogućnosti saradnje u proizvodnji kvalitetne hrane, a posle Grada Niša posetiće i susedne opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde