Naslovna Ekonomija SG usvojila predlog odluke o završnom računu budžeta grada Niša za 2013....

SG usvojila predlog odluke o završnom računu budžeta grada Niša za 2013.  

0
PODELI

Skupština grada usvojila je predlog odluke o završnom računu budžeta grada Niša za 2013. godinu. Na dnevnom redu su bile samo dve tačke, a predsendik je Ilić je izjavio da je sednicu zakazao za danas, jer je to zakonski rok za usvajanje završnog računa.

Zbog zakonskih rokova, ova 24. sednica, imala je samo dve tačke – predlog odluke o završnom računu budžeta grada za 2014. godinu i predlog izmene odluke o pravima iz oblasti socijalne zaštite, što omogućava ponovno funkcionisanje narodne kuhinje.

Kritike opozicije kada je reč o završnom računu najčešće su se odnosilemna slabu realizaciju. Kako stoji u izveštaju, budžet je prošle godine realizovan sa 70%. Predsednik odborničke grupe Srpske napredne stranke Dejan Jovanović rekao da je to tako zbog trenutne finansijske situacije, ali i toga što je budžet opterećen kreditima iz ranijih perioda

Jovanović je istakao da grad mora da isplaćuje dospele obaveze kako račun Grada ne bi bio blokiran, što takođe utiče na priliv novca u gradsku kasu. Međutim, on je istakao da je dobro što je revizorska komisija dala pozitivno mišljenje o završnom računu I što su mnoge greške u odnosu na prošlu godinu ispravljene.
Bez veće rasprave usvojen je i predlog izmene odluke o pravima iz oblasti socijalne zaštite, čime se omogućava ponovno funkcionisanje narodne kuhinje. Osim toga, predsednik Skupštine prof. Dr Mile Ilić naglasio je da će se odbornici odreći 10% naknade, a ta sredstva biće uplaćena na račun Vlade republike Srbije za pomoć stanovništvu pogođenom polavama. Kako je najavio, novu sednicu gradskog parlamenta zakazao je za 26. jun.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde