Naslovna Društvo Poboljšanje radnih odnosa i komunikacije između policije i tužilaštva  

Poboljšanje radnih odnosa i komunikacije između policije i tužilaštva  

0
PODELI

Bolja i tešnja uzajamna saradnja policije i tužilaštva u Srbiji neophodna je radi bržeg rešavanja sudskih postupaka, i što boljeg sprovođenja i primene novog Zakona o krivičnom postupku, izjavio je Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prilikom svoje prve posete Nišu. Na zasedanju sa predstavnicima niškog tužilaštva i policije, predstavnika misije Oebsa u Srbiji, i ambasadora SAD Majkla Kirbija, Stefanović je zatražio i naredio da sve nadležne službe učine sve što je u njihovoj moći da se organizovanom kriminalu, kako na jugu tako i u čitavoj Srbiji stane na put, jer je to jedan od bitnih preduslova za pridruživanje naše zemlje zajednici Evropske Unije.

Poboljšanje radnih odnosa i komunikacije između dve veoma bitne državne institucije, policije i tužilaštva, međusobna sveobuhvatna diskusija o podizanju saradnje na viši nivo, ali i rasprava o problemima u sprovođenju novog zakona o krivičnom postupku, usvojenog u 2012. godini, povod su posete novog Ministar policije Nebojše Stefanovića. Stefanović je pre početka radnog sastanka najpre obišao i sedište niške policijske uprave, u kojoj su mu pripadnici kriminalističkog odeljenja izneli raport o trenutnoj bezbedonosnoj situaciji u gradu. Nakon toga je zajedno sa načelnikom niške policije Srđanom Grekulovićem i policijskom pratnjom nastavio ka hotelu Tami rezidens u kome je i zakazan okrugli sto na temu poboljšanja uzajamne saradnje.

Na ceremonijalnom otvaranju ovog zasedanja, Ministar policije Stefanović izjavio je da je u ovom trenutku kontinuirana borba protiv organizovanog kriminala i korupcije najbitnija, i da će se bez ikakvih presedana i izuzetaka ona nastaviti. Dodao je da je za tu borbu od vitalnog značaja da međusobna saradnja policije i tužilaštva bude na najvišem mogućem nivou, i da ona nema alternativu.
Pretpostavka nevinosti i pravo na pravično suđenje, osnovni su preduslovi za priključivanje Srbije zajednici evropskih zemalja, izjavio je na sastanku ambasador SAD Majkl Kirbi, i dodao da novi krivični zakonik mora da bude u službi svih građana, a da je na policiji i tužilaštvu da ga što ekspeditivnije sprovode ipoštuju.
Okrugli sto održan u Nišu, samo je deo serije događaja koji će biti organizovani u svakoj područnoj policijskoj upravi u Srbiji, a koji će prema najavama nadležnih trajati do juna iduće godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde