Naslovna Društvo Projekat unapređenja socijalne zaštite

Projekat unapređenja socijalne zaštite

0
PODELI

U cilju unapređenja socijalne zaštite i uvođenja novih usluga, centar „Protekta“ napravio je plan razvoja usluga socijalne zaštite u gradu Nišu. Projekat je sproveden u saradnji sa resornim ministarstvom i gradom kako bi se socijalna inkluzija i kvalitet života osetljivih grupa građaana unapredili.

Unapređenje socijalne zaštite jedan je od prioriteta gradske vlasti, kaže gradski većnik zadužen za socijalna Branislav Ranđelović. Grad je u okviru ovog projekta oformio dvanaestočlanu komisiju koja će rezultate ovog istraživanja iskoristiti za donošenje strategije socijalne zaštite grada Niša i poboljšanje socijalnih usluga uopšte.

„Protekta“ je u okviru projekta na adrese 25 ustanova socijalne zaštite poslala upitnike, kako bi se informisala o najvećim problemima i isplanirala dalje korake u ovoj oblasti.

Posebna pažnja, kako je istaknuto, posvećena je donošenju akcionog plana u tri oblasti za koje autori projekta smatraju da su neophodne u ovom trenutku. To su: pomoć i nega u kući za starije osobe i osobe sa invaliditetom, dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, kao i stanovanje uz podršku za mlade. Oni očekuju da se ovim problemima posveti veća pažnja javnosti, ali i da se sistematski povećaju kapaciteti ključnih lokalnih aktera u Nišu, kako bi ove usluge socijalne zaštite bile održive.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde