Naslovna Društvo Podeljeno 200 paketa hrane najugoženijim Nišlijama

Podeljeno 200 paketa hrane najugoženijim Nišlijama

0
PODELI

U niškom Crvenom krstu počela je podela paketa hrane najugroženijim sugrađanima. Kako je prošle nedelje rečeno na Gradskom veću, ovo je prelazno rešenje dok se ne završi postupak javne nabavke, kada će i krenuti priprema kuvanih obroka.

S obzirom na to da je prošlogodišnji budžet za narodnu kuhinju od 42 miliona potrošen za dva i po meseca, bilo je potrebno da se pronađe novi model funkcionisanja ove usluge, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Zbog toga je odlučeno da obroke priprema Crveni krst, jer značajnu količinu namirnica mogu da dobave preko donacija, što smanjuje cenu obroka. Osim toga, pooštreni su i kriterijumi za ostvarivanje prava na narodnu kuhinju kako bi se sprečile zloupotrebe iz ranijih perioda i kako bi pomoć dobili oni kojima je najpotrebnija.

Dok se ne završi procedura oko javne nabavke, za najugroženije građane, njih 1800, počela je podela paketa hrane.

Jasmina Amzić korisnica je socijalne pomoći oko godinu i po dana, jer je stara i živi sama sa malim primanjima. Prvi put je dobila paket hrane, a kako kaže, svaka pomoć joj mnogo znači.

Kako bi se izbegle gužve deli se po 200 paketa dnevno, a ovakve akcije biće organizovane sve dok se ne završi postupak javne nabavke, odnosno dok se ne pronađe partner koji će sa Crvenim krstom pripremati kuvane obroke.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde