Naslovna Sve vesti Niš Svečani prijem za predstavnike Kurska

Svečani prijem za predstavnike Kurska

0
PODELI

Saradnja Srbije i Rusije traje vekovima, i sve je bolja u svakom pogledu, izjavio je predsednik gradskog parlamenta, prof.dr Mile Ilić na svečanom prijemu na kome je ugostio predstavnike ruskog grada Kurska. Osim ekonomske saradnje i podrške koju nam prijatelji iz Rusije godinama pružaju, obe strane složile su se da će se u budućnosti truditi da tu saradnju baziraju i na kulturnoj razmeni dva grada.

Srpsko-ruski humanitarni centar, koji je u poslednje dve godine opravdao svoje postojanje i dokazao i sada, i kroz našu istoriju da su Rusi prijatelji Srbije, odličan je pokazatelj da smo na dobrom putu da saradnju sa našim prijateljima razvijamo i dalje, na drugim poljima, kaže predsednik niške gradske Skupštine Mile Ilić. Na prijemu predstavnika grada Kurska, i domaćin i gosti su se složili da saradnju dva grada, treba razvijati i dalje.

I ruski predstavnici су istakli da je saradnja sa našim gradom moguća na više polja, kao i da ima mnogo toga što bi mogli da nauče od nas. Prema rečima gostiju iz ruskog grada Kurska, ali i niških zvaničnika, Niš i Kursk su prijateljeski i bratski gradovi još od davne 1920. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde