Naslovna Društvo Stalna saradnja Niša i ruskog Belgoroda

Stalna saradnja Niša i ruskog Belgoroda

0
PODELI

Saradnja Srbije i Rusije se nastavlja. Gradonačelnik Niša, prof.dr Zoran Perišić i zamenik gradonačelnika ruskog grada Belgoroda, Aleksandar Garmašev, u niškoj gradskoj kući, potpisali su ugovor o saradnji i bratimljenju, koji neće, kako kažu biti samo slovo na papiru, već će se ogledati u stalnoj saradnji, ali i kulturnoj razmeni dva grada.

Potpisivanje ovog sporazuma i bratimljenje sa ruskim gradom Belgorodom, otvorilo je Nišu vrata ka istoku u ekonomskom smislu, ali i mogućnost za kulturno i istorijsko upoznavanje dveju nacija koje su se oduvek smatrale prijateljima, rečeno je u niškoj Gradskoj kući. Prvi čovek grada Niša, Zoran Perišić pozdravio je goste rečima, da su u Niš došli kao prijatelji, ali da će odavde otići kao naša braća.

I ruski predstavnici sličnog su mišljenja. Ističu da je saradnja sa našim gradom moguća na više polja i da je mnogo toga urađeno i pre stavljanja potpisa na papir.
Potpisivanju ovog sporazuma, prisustvovali su i gosti iz ruskog grada Kurska, koji su prema rečima niškog gradonačelnika, prijatelji i braća grada Niša još od davne 1920.godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde