Naslovna Društvo Otvoren međunarodni naučni simpozijum Niš i Vizantija

Otvoren međunarodni naučni simpozijum Niš i Vizantija

0
PODELI

 “Stefan Nemanja između istoka i zapada”, tema je trinaestog međunarodnog naučnog skupa Niš i Vizantija, koji se od 03. do 5. juna, održava u okviru gradske slave.

“Srpski Konstantin, Stefan Nemanja, spojio je vladarstvo i monaštvo nadahnut Vizantijskom tradicijom jedinstva i harmonije, državnosti i duhovnosti” istakao je Episkop Niški Jovan.

Duga tradicija ovog naučnog skupa koji okuplja najpoznatije svetske vizantologe, govori da između nauke i vere postoji trajna i neraskidiva veza. 

Međunarodni naučni simpozijum Niš i Vizintaja, za prethodnih 12 godina, okupio je 550 naučnika iz svih krajeva sveta čiji su radovi objavljeni u 12 zbornika, istakao je gradonačelnik, prof. dr Zoran Perišić.
Glavna tema ovogodišnjeg simpozijuma, Stefan Nemanja između istoka i zapada, nije slučajno izabrana. Ove godine navršava se 900 godina od rođenja velikog župana i utemeljivača Srprske države, Stefana Nemanje.
Trinaesti naučni simpozijum Niš i Vizantija koji je se održava u sali niškog univerziteta traje do 5 juna kada će svi učesnici posle prijema u gradskoj kući imati priliku da se upoznaju sa kulturno istorijskim spomenicima grada Niša.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde