Naslovna Društvo Otvarenje IZLOŽBE – “Refleksije VIZANTIJE”, 18h, Galerija Paviljon Tvrđava

Otvarenje IZLOŽBE – “Refleksije VIZANTIJE”, 18h, Galerija Paviljon Tvrđava

0
PODELI

U okviru Programa obeležavanja slave grada Niša „Sveti car Konstantin i carica Jelena“ 2014., Gradska opština Palilula-Niš, u saradnji sa organizacijama civilnog društva i ustanovama, organizuje više manifestacija. Jedna od aktivnosti je i Dvanaesta godišnja izložba umetnika „Multimedijalnog udruženja umetnika „Car Konstantin“, pod nazivom „REFLEKSIJE VIZANTIJE 2014 “, koja je u programa i GSLU.

Dvanaesta, godišnja izložba niških umetnika, „Multimedijalnog udruženja umetnika „Car Konstantin“, „REFLEKSIJE VIZANTIJE 2014 “, ove godine okupila je više od 60 autora-umetnika. OTVARANjE izložbe je zakazano za 18,00 sati, u Galerija „Paviljon Tvrđava“. Očekuje se da učesnike izložbe i organizatore pozdravi Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula, pokrovitelj postavke. Ova postavka biće izložena od 02-08.06.2014.

Multimedijalno udruženje umetnika „Car Konstantin“ u Nišu osnovano je pre dvanaest godina, okuplja profesionalne umetnike Grada Niša ali i stvaraoce iz Srbije i drugih zemalja u Regionu. Ativnost ovog udruženja je u osnovi obrazovnog karaktera, prevashodno je usmerena ka delovanju kroz likovne multimedijalne oblike sa velikom verom u očuvanje Vizantijske baštine koja je priznata kao svetska kulturna baština. Okuplja stvaraoce svih umetničkih izraza (likovna i primenjena umetnost, vizuelne komunikacije, film, televizija, fotografija, strip, muzika, poezija-književnost, arhitektura, pozorište). Organizuje likovne naseobine-kolovenije, tribine, predavanja, radionice, koje afirmišu našu kulturnu baštinu i tradiciju, multikulturalnost, regionalnu saradnju. Predsednik Udruženja je prof.mr Slavoljub Todorović-Zorkin.

Odsek za poslove Kabineta predsednika
Gradske opštine – Odnosi sa javnošću i informisanje
Dragan Vidojković
Tel.: 290-600, 069/648-257

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde