Naslovna Sve vesti Niš Lokalni antikorupcijski forum Niš – IZJAVA GRADONAČELNIKA NE DOPRINOSI UGLEDU GRADA NIŠA

Lokalni antikorupcijski forum Niš – IZJAVA GRADONAČELNIKA NE DOPRINOSI UGLEDU GRADA NIŠA

0
PODELI

Lokalni antikorupcijski forum Niš (LAF) smatra neprihvatljivom izjavu gradonačelnika Niša Zorana Perišića u kojoj negira smisao i značaj rešenja Agencije za borbu protiv korupcije kojim se ukazuje na sukob interesa gradskog većnika Žarka Rankovića.

LAF izražava zabrinutost zbog te izjave i istovremeno skreće pažnju gradonačelniku da takve ocene doprinose narušavanju ugleda grada Niša, kao i Agencije i drugih nezavisnih regulatornih tela u Srbiji. Izjave te vrste su štetne i jer obezvređujunužnost poštovanja zakonitosti i etičkih načela, što su civilizacijski i demokratski standardi uredjenih država oko kojih nema pogadjanja.

Pojedini mediji objavili su ovih dana da je gradonačelnik Niša ocenio da je rešenje Agencije za borbu protiv korupcije da je gradski većnik Ranković u mogućem sukobu interesa zbog toga što obavlja i funkciju predsednika gradskog Saveta za zdravlje “smešno i problematično”. On je izneo lični stav da Ranković nije u sukobu interesa i da ne bi trebalo da podnese ostavku u Savetu za zdravlje.

LAF istovremeno smatra veoma dobrom odluku gradskog većnika Rankovića da nakon dobijanja rešenja Agencije za borbu protiv korupcije podnese ostavku na funkciju u Savetu.

Obaveza je svih javnih funkcionera da traže i poštuju mišljenje i mere Agencije i time  doprinose afirmaciji zakonitosti, odgovornosti i borbe protiv korupcije u javnom sektoru.

Stoga još jednom pozivamo sve nosioce javnih funkcija da postupaju po mišljenjima i preporukama Agencije i ostalih nezavisnih regulatornih tela na republičkom i lokalnom novou koji se staraju o poštovanju važnih antikorupcijskih i drugih propisa.

 

U Nišu, 2. jun 2014. godine

Lokalni antikorpcijski forum Niš

Koordinatorka Valentina Krstić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde