Naslovna Društvo U ETŠ Nikola Tesla održan Tesla Info Kup

U ETŠ Nikola Tesla održan Tesla Info Kup

0
PODELI

U elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla” održan je Tesla Info kup na kome je preko 100 učenika iz cele Srbije, koristići savremene medijske tehnologije, pokazalo svoje znanje iz informatike.

Treću godinu zaredom, ETŠ Nikola Tesla domaćin je ovog, sada već, prestižnog takmičenja. Prema rečima direktora Nebojše Sokolovića, interesovanje je iz godine u godinu sve veće, pa je tako ovoga puta u selekcionim krugovima učestvovalo više od 10 000 mladih. Kako kaže, samo takmičenje je veoma specifično, jer učesnici brzo i praktično, koristeći savremene tehnologije, pokazuju ono što znaju.

Takmičenje je namenjeno učenicima sedmog I osmog razreda, a eleminacioni krugovi krenuli su po regionima Srbije još u decembru, dok se u finalu takmičilo 112 najboljih. Koordinator ovog takmičenja kaže da je cilj bio da se organizuje smotra koja će ovim učenicima, pre svega, biti zanimljiva.

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i naučno-tehnološkog razvoja, a za pobednike su kao nagrada obezbeđeni tablet računari.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde