Naslovna Ekonomija Gradonačelnik Perišić: Moguće objedinjavanje gradskih uprava

Gradonačelnik Perišić: Moguće objedinjavanje gradskih uprava

0
PODELI

Mnogi propisi, tenderi, kao i realizacija određenih ugovora kasne zbog preobimne birokrtije i neefikasnosti pojedinih uprava, kaže gradonačelnik Niša prof. Dr Zoran Perišić. Zbog toga je on najavio mogućnost izmene statuta grada, ali i objedinjavanje svih uprava u jednu.

Gradonačelnik Perišić kaže da je nedopustivo da papiri I predmeti mesecima idu od uprave do uprave, a da konkretnih rezultata nema. U takvoj situaciji, ističe on, najveću štetu imaju građani, pa je zbog toga neophodno da se u takvom sistemu nešto promeni.

Jedan od poslednjih primera ove, kako kaže gradonačelnik, neefikasnosti jeste to što još ne postoji ugovor između javno-komunalnog preduzeća “Gorica” I Uprave za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine o uređenju međublokovskog zelenila, iako je procedura pokrenuta pre dva i po meseca.

Perišić dodaje da kod ovako glomazne uprave, dolazi do preklapanja nadležnosti, a samim tim i do prebacivanja odgovornosti, što je, ponovo, na najveću štetu građana. Zbog toga će, kako je najavio, na sednici Skupštine grada u junu podneti inicijativu za promenu statuta grada.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde