Naslovna Društvo Maturski kadril tačno u podne uz valcer sa talasa “Bum Radija 018”

Maturski kadril tačno u podne uz valcer sa talasa “Bum Radija 018”

0
PODELI

Tačno u podne, na centralnom gradskom trgu plesalo je preko hiljadu niških maturanata. Iako sa malim zakašnjenjem zbog vanredne situacije u zemlji, niški svršeni srednjoškolci ipak su odigrali čuveni kadril.

Obučeni u šarenolike majice 1200 niških maturanata zaplesalo je čuveni slovenački osmominutni ples „kadril“. Pre početka plesa, već po tradiciji uživo se oglasio i organizator iz Slovenije sa talasa Bum Radija 018 , koji je na svojstven način pozdravio maturante Srbije. Na licima mladih plesača, dok su plesali ovu okretnu igru, i pored toga što se rastaju, mogao se videti samo osmeh.

Svi zajedno pravili su figure četvorka, venac, i promenada, a sve pod koreografskom palicom Sanje Blagojević i njenih kolega.

Niškim maturantima obratio se i Zoran Perišić, prvi čovek grada Niša, koji im je čestitao na humanosti koju su pokazali za vreme ovih poplava, i poželeo im sreću u daljem životu.

Ovo je deveti ples maturanata koji se održao u našoj zemlji. Prema rečima organizatora, pored obaranja Ginisovog rekorda cilj „Plesa sa Evropom“ je i edukacija srednjoškolaca, učenje lepim manirima, kao i jačanje timskog duha i zajedništva.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde