Naslovna Ekonomija Gradsko veće usvojilo predlog završnog računa budžeta Grada za 2013

Gradsko veće usvojilo predlog završnog računa budžeta Grada za 2013

0
PODELI

Gradsko veće usvojilo je predlog odluke o završnom računu budžeta Grada za 2013. godinu. Revizorska komisija dala je pozitivano mišljenje, a gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić istakao je da je zadovoljan ovom ocenom i napomenuo da mu je drago što je ostvaren napredak i što se greške iz prethodnih godina, kada je reč o finansijskim izveštajima, ne ponavljaju.

Iako se u izveštaju pojavio određeni suficit, gradonačelnik Perišić kaže da je on fiktivan, što je i logično, ako uzmemo u obzir da je budžet realizovan sa 70%. Ipak, on ističe da mu je drago što je ovaj izveštaj dobio pozitivnu ocenu revizorske komisije i što su ispravljene brojne greške od prethodnog puta. Zbog toga je sada, kako kaže, finansijsko stanje, mnogo jasnije.

Najveći deo dnevnog reda bio je posvećen javno-komunalnom preduzeću “Gorica”. Usvojeni su programi uređenja i održavanja parkovskog i dečijeg mobilijara, novogodišnje i dečije dekoracije, javnih zelenih površina, gradskih grobalja, kao i program rada dežurne službe. Čeka se uređenje međublokovskog zelenila, a Perišić kaže da je razlog zbog kojeg ugovor između “Gorice” i Uprave za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine još nije potipisan jeste birokratske prirode.

Perišić je napomenuo i da je Komisija za procenu štete od elementarnih nepogoda odlično odradila svoj posao i njihov izveštaj je poslat Vladi Republike Srbije. Procenjeno je da je šteta od poplava na ovom području oko 26 miliona dinara, dok je šteta na sistemima vodosnabdevanja procenjena na 11 miliona. Na 91. sednici Gradskog veća na čelo Saveta za revitalizaciju Tvrđave postavljen je direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić, umesto gradskog većnika Predraga Savića, dok je na osnovu mišljenja Agencije za borbu protiv korupcije konstatovana i ostavka prof. dr Žarka Rankovića na mestu predsednika Saveza za zdravlje grada Niša.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde