Naslovna Društvo „ODBOJKA SPAJA“ 

„ODBOJKA SPAJA“ 

0
PODELI

U školi Duško Radović u Nišudanassuse u okviruakcije „Odbojkaspaja“ družili osnovci ove škole sa odbojkašima Rusije i Srbije, koji će svoje mečeve Svetske lige igrati u Nišu. 

Promocija sporta među mladim ljudima je prioritet svake države koja želi zdrave i normalne naraštaje. Odbojka kao džentlmenski, ali i viteški sport doživljava svojku ekspanziju poslednjih godina i sve više mladih ljudi iz Srbije stasava u odličneo dbojkaše i odbojkašice. 


Gradskivećnik Milan Pešić svojim prisustvom podržao je ovu akciju i rekao da je „ovo grad u kojem su posebno poštovani reprezentativni sastavi, neponovljiva atmosfera u hali Čair često puta je nosila naše reprezentativce u odbojci, rukometu, tenisu i drugim sportovima do velikih preokreta i konačne pobede. Kada je odbojka u pitanju svedoci smo da i u ovom sportu faktor publike ima presudan značaj, pa su upravo u ranijim mečevima temperamentne nišlije nosile reprezentaciju do preokreta. 

Izražavamo veliko zadovoljstvo što će i ove godine vrhunski sportisti nastupiti u Nišu u okviru utakmica Svetske odbojkaške lige. Reprezentacija Rusije je naš dragi gost, kako zbog kvaliteta svog sastava i statusa olimpijskih šampiona, tako i zbog prijateljskih veza dve zemlje koje su ponovo došle do izražaja poslednjih desetak dana kada su ruski spasioci dali ogroman doprinos u zauzdavanju katastrofalnih poplava koje su nažalost pogodile Srbiju. Iskreno verujem da će ovdašnja publika ponovo biti igrač više na strani naše reprezentacije, ali da će svojim korektnim ponašanjem pozdraviti i naše sportske rivale“, rekao je većnik Pešić. 

Predstojeći mečevi Svetske lige na programu su u petak i subotu 30. i 31. maja u hali Čair sa početkom u 20 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde