Naslovna Društvo Predsednik GO Palilula: „Nije vreme za slavlje“

Predsednik GO Palilula: „Nije vreme za slavlje“

0
PODELI

Gradska opština Palilula i ove godine priključila se obeležavanje gradske slave. Prema rečima predsednika opštine Bobana Džunića, tradicionalno Palilulsko veče odlaže se do septembra zbog trenutne situacije u zemlji oko poplava. Ipak, od 31. maja do 4. juna planiran je niz drugih manifestacija.

Iako se Palilulsko veče odlaže, jer kako Džunić kaže, nije vreme za slavlje, odlučeno je da se prateće manifestacije održe, jer će one biti humanitarnog karaktera. Kako je najavljeno, sav prikupljen novac biće uplaćen na račun Republike Srbije za pomoć poplavljenima.

Obeležavanje će početi u subotu, 31. maja, na Bubnju gde će biti organizovan kamp mladih. Najavljene su brojne sportsko-rekreativne aktivnosti, biće organizovana promocija izviđačkih veština, škola jahanja, kao i odgovarajući program za mlade.

Ovogodišnju proslavu obeležiće i prva safari regata u spomen na Videna Jovanovića, učitelja OŠ “Branko Miljković”, koji je nastradao spasavajući učenike iz Vlasinskog jezera. Trasa regate biće od sela Klisurica do Lalinca i održaće se u nedelju, 1. juna, od 10 do 15 sati. U paviljnu Tvrđava u ponedeljak, 2. juna, u 18 sati biće otvorena godišnja izložba niških umetnika. Istog dana u sali Doma Vojske biće održan i 8. festival vina, koji će takođe biti humanitarnog karaktera. Zvanični program biće završen održavanjem 11. međunarodne smotre ekolokoškog i arheološkog filma “Ekoplisfest”. Festival traje od 4. do 8. juna, a organizatori najavljuju 21 film koji će biti prikazan u sali Filozofskog fakulteta sa projekcijama od 19 I 20 sati.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde