Naslovna Društvo “Bookz Matter” iz Niša najbolja učenička kompanija u Srbiji

“Bookz Matter” iz Niša najbolja učenička kompanija u Srbiji

0
PODELI

Učenička kompanija „Bookz Matter“ iz Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu, po oceni stručnog žirija osvojila je prvo mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija, održanom u Beogradu u ponedeljak i utorak. Ovi se učenici u okviru svoje kompanije bave popularizacijom i olakšavanjem čitanja stvaranjem novih i praktičnih proizvoda, kao što su obeleživač stranica, torbica za nošenje knjiga i modul za snimanje glasa. 

Drugo mesto osvojila je učenička kompanija „Vector studio“ (Ekonomska škola, Niš), dok je treće mesto pripalo učenicima iz kompanije „Kanak“ (Ekonomsko-trgovinska škola, Kraljevo). Pored nagrada za najbolje učeničke kompanije, dodeljene su i nagrade za najboljeg profesora godine (Nada Stevanović, Srednja škola Arilje) i najboljeg poslovnog volontera godine (Nenad Ristić, CarniMed).
Pobednici iz kompanije „Bookz Matter“ će u julu predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju učeničkih kompanija u Talinu u Estoniji.
Dvadeset najboljih timova iz srednjih škola širom Srbije predstavilo je u ponedeljak proizvode i usluge svojih kompanija na prodajnom sajmu u tržnom centru Delta siti, dok su u utorak u Domu omladine publici i žiriju prezentovali biznis-planove.
Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku pomoć USAID-a, Societe Generale banke, Ministarstva prosvete i Programa „Pokreni se za budućnost“, koji sprovodi Centar za razvoj liderstva zahvaljujući finansijskoj podršci kompanije Filip Moris.
 

Kontakt:
Ivana Ilić-Stojadinović, Program „Pokreni se za budućnost“,
062.226.525;
info@pokrenisezabuducnost.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde