Naslovna Društvo Komisija procenjuje štetu od poplava

Komisija procenjuje štetu od poplava

0
PODELI

Iako je Niš u toku katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju, relativno dobro prošao, posledice su na mnogim mestima u gradu i okolini ipak vidljive. Gradske vlasti formirale su Komisiju za procenu štete od poplava, koja je već danima na terenu, i koja bi uskoro trebalo da Gradskom veću podnese konačan izveštaj o realnoj šteti.

Poplave, izlivanje reka u okolini Niša i enormna količina padavina, prouzrokovale su dosta štete građanima Niša. Klizišta, spiranje zemljišta i poplavljene kuće i podrumske prostorije, najčešće su predmet prijava Nišlija. Komisija za procenu štete na teritoriji grada formirana je još pre nekoliko dana, i na terenu su non-stop, kaže gradski većnik Žarko Ranković. Dodaje da bi kontrola i obilazak terena trebalo da bude završena ubrzo, jer je tim sastavljen isključivo od stručnjaka, ali i zbog toga što izveštaj te komisije mora biti gotov i predat Ministarstvu do 30. maja.

Podsećamo, osim prijavljenih klizišta na Gabrovačkom putu, i u selu Gornji Matejevac, opasnost vreba i na Mramorskom brdu, gde na svu sreću zemlja tamo još uvek miruje.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde