Naslovna Društvo Ukinuta vanredna situacija, do sada 33 žrtve

Ukinuta vanredna situacija, do sada 33 žrtve

0
PODELI

Vlada Srbije ukinula je vanrednu situaciju na teritoriji zemlje, a premijer Aleksandar Vucić je zahvalio svim ministrima na angažmanu tokom prethodnih dana. Članovi vlade jednoglasno su se izjasnili da ukidanje vanredne sitaucije, a premijer je predložio da se na danasnjoj sednici usvoji i odluka da se pripremi poseban izvestaj za skupstinu i građane o merama preduzetim za vreme poplava.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je prihvatio poziv nemačke kancelarke Angele Merkel da 11. juna ode u Berlin. Merkelova u telefonskom razgovoru s Vučićem poručila da nemački narod neće ostaviti Srbiju bez pomoći i podrške.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da ce vanredna situacija ostati na snazi u dva grada i 16 opština gde je situacija takva da, kako je rekao, ne možemo potpuno da ga ukinemo. Vanredna situacija ostaje u Šapcu i Sremskoj Mitrovici, kao i u opstinama Obrenovac, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Paraćin, Mionica, Svilajnac, Smederevska Palanka, Šid, Trstenik, Kosjerić, Bajina Bašta, Krupanj, Mali Zvornik, Koceljeva, Vladimirci.

Do sada su otkrivena 33 tela, od kojih je 13 žrtava utapanja, rekao je ministar Stefanović i dodao da su to pravi i istiniti podaci i odnose se na celu Srbiju. Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je na svim kriznim tačkama u Srbiji stanje stabilno, ali da će nadležni organi ostati u pripravnosti još pet do šest dana na svim kriznim područjima. Marić je rakao da je dosad na teritoriji Srbije evakuisano više od 30.000 osoba, od toga 25.000 iz Obrenovca.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde