Naslovna Društvo Pomoć stigla i u Ćićevac i Varvarin – I dalje potrebna voda,...

Pomoć stigla i u Ćićevac i Varvarin – I dalje potrebna voda, hrana i sredstva za dezinfekciju

0
PODELI

Kamioni iz niškog humanitarnog konvoja stigli su i u Ćićevac i Varvarin, dve opštine čiji su stanovnici takođe bežali pred bujicama pre tačno nedelju dana. Posle povlačenja vode, situacija u ovim mestima je i dalje dramatična, jer se svi pitaju kako će sanirati posledice.

Kao i u Paraćinu, i u ovom kraju nema vode za piće, a osim toga, neophodna su im sredstva za dezinfekciju, jer se naseljima šire i neprijatni mirisi.

U Ćićevcu su tri sela poplavljena i sada je u toku sanacija i dezinfekcija. Njima su najpotrebnije voda, hrana i sredstva za dezinfekciju, što je u najvećoj meri i dopremljeno iz Niša.

Hrana, voda, garderoba i sredstva za higijenu. Sve je to iz Niša stiglo i u Varvarin. Na području ove opštine još ima vode. U selu Obrež poplavljeno je 350 kuća. U nekima je voda bila do juče, a veliki broj dvorišta i poljoprivrednog zemljišta još je pod vodom. Morava je od ovog sela udaljena više od kilometra, što govori o razmerama poplavnog talasa, rekli su meštani u razgovoru sa niškim gradonačelnikom.

U kućama koje smo obišli – uslovi krajnje opasni. Struje još nema, a na podu mrtve ribe koje je Morava donela. Kažu da ima i mnogo glodara. Niko ne zna odgovor na pitanje kada će se stvoriti uslovi da se u ovim kućama ponovo započne normalan život. Ono što je poznato je činjenica da neće biti prepušteni sami sebi, i da će Nišlije i dalje donirati neophodnu pomoć. Plan je da i naredne nedelje još jedan humanitarni konvoj iz Niša ode put centralne Srbije, dok su mašine niških javno-komunalnih preduzeća već na raspolaganju.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde