Naslovna Društvo Nišlije poslale humanitarni konvoj, pomoć će tek biti potrebna!

Nišlije poslale humanitarni konvoj, pomoć će tek biti potrebna!

0
PODELI

Konvoj od 11 šlepera sa oko 70 tona humanitarne pomoći, koja je prethodnih dana prikupljena u Nišu, danas je otišao u Paraćin i još deset gradova i opština centralne Srbije, koji su pogođeni nezapamćenim poplavama.

Paraćin je jedna od opština koja se bori sa štetama koje će se meriti milionima. U ovom trenutku voda se povukla iz većeg dela grada, ali gradonačelnik Saša Paunović za našu televiziju kaže da je posle prirodne katastrofe na pomolu humanitarna.

Obilazeći poplavljene opštine, gradonačelnik Niša Zoran Perišić apelovao je na sve da pomažu i dalje, jer će ovim ljudima pomoć tek biti potrebna. I ekipa NTV-a bila je u humanitarnom konvoju.

Više od 21.000 ljudi pogođeno je poplavom u Paraćinu. Žrtava na području ove opštine, srećom, nije bilo, ali je 1200 kuća potpuno neuslovno za život. Njima će, slažu se gradonačelnici Niša i Paraćina, u narednim mesecima tek biti potrebna pomoć.

U Paraćinu je ukupno osam hiljada objekata pretrpelo štetu u bujičnom naletu reke Crnice, a iz poplavljenih kuća iznose se gomile uništenog nameštaja i pokućstva. Naselje Znojac jedna je od tri tačke koje su bile najviše pogođene. Žitelji su još u šoku. Strah koji je bio na početku sada zamenjuje panična zabrinutost – kako dalje?

Jedan od ukupno 11 kamiona u kojima je 70 tona humanitarne pomoći prikupljene u Nišu, stigao je popodne u Paraćin, a zbog izuzetno teške situacije u ovom gradu, niški gradonačelnik uputio je još jedan apel Nišlijama da nastave da pomažu.

Pomoć u Nišu za poplavljena područja centralne Srbije prikupljaće se i dalje na Niškom sajmištu. Najneophodniji su u ovom trenutku voda, sredstva za higijenu i trajne prehrambene namirnice.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde