Naslovna Ekonomija Konkurs za najam poslovnog prostora

Konkurs za najam poslovnog prostora

0
PODELI

Inkubator centar raspisao je konkurs za buduće privrednike i one koji se već bave privatnim poslom, kao i naučno-istraživačke organizacije za najam poslovnog prostora po povoljnijim cenama u prve 3 godine. Budući stanari Centra imaće besplatnu pomoć u registraciji preduzeća, izradi biznis plana i plasiranju proizvoda, kaže direktorka Ljiljana Urošević.

Oko 1000 kvadrata prostora na raspolaganju je budućim privrednicima ali i postojećim firmama, naučno-istraživačkim organizacijama i onima koji razvijaju nove proizvode i tehnologije. Neophodan je biznis plan ili makar dobra ideja i volja, a menadžeri u Biznis inkubacionom centru pomoćiće da se plan realizuje.

Prve godine u privatnom poslu su najteže jer ljudi uglavnom nemaju novca da započnu proizvodnju, dodaju u Inkubacionom centru. To je ovde znatno lakše jer su troškovi mnogo manji. Njihov cilj je, kažu, da firme nakon perioda inkubacije mogu samostalno da nastave uspešno poslovanje – ovde ili na nekom drugom mestu.

Nakon svakih 6 meseci zakup se uvećava za 50 evro centi, do kraja treće godine boravka u Centru, a zatim zakupci plaćaju tržišnu cenu. Lična dokumenta, biznis plan ili skicu poslovanja, zainteresovani mogu da pošalju poštom ili donesu u Inkubacioni centar u Šumadijsku 1, a konkurs je otvoren do izdavanja slobodnog prostora. Kandidati koji postanu stanari centra, mogu da očekuju početak proizvodnje u roku od 2 meseca. Centar ne daje novac, mašine ni alat, ali su sve usluge osim zakupa prostora besplatne.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde