Naslovna Društvo Zbog vanredne situacije gradska slava Niša – simbolično

Zbog vanredne situacije gradska slava Niša – simbolično

0
PODELI

Zbog vanredne situacije u kojoj se Srbija nalazi gradsko rukovodstvo odlučilo je da proslavu slave cara Konstantina i carice Jelene obeleži samo simbolično.

Detalj s prošlogodišnje gradske slave Gradsko veće donelo je odluku da se ove godine gradska slava Sveti Car Konstantin i Carica Jelena, obeleži simbolično i skromno.

Biće održan tradicionalni naučni skup „Niš i Vizantija“ (03.-05.juna) i nekoliko manjih manifestacija, uz minimalne troškove.

Svi predviđeni koncerti i druge manifestacije biće odložene. Sve će biti svedeno na minimum i skladu sa situacijom.

Neće biti Paliluske večeri već će to sačekati bolje vreme ili će se organizovati kroz humanitarne večeri.

31. maja biće organizovan parastos palim junacima na Čegru i u Ćele-kuli.

2. juna uveče biće predaja labaruma u okviru večernjeg bdenja u Crkvi cara Konstantinai carice Jelene.

Sutradan, na dan same slave, biće liturgija i litija oko hrama na Bulevaru, a nakon toga skroman ručak za gradske zvanice i goste iz Kurska i Belgoroda.

Inače, Gradsko veće Grada Niša, donelo je odluku da se iz gradskog budžeta na račun koji je odredila Vlada Republike Srbije uplati 10 miliona dinara u cilju ublažavanja nastale vanredne situacije i pružanja pomoći za ugrožene i saniranja šteta izazvanih poplavom. Gradonačelnik kaže da je ovo tek početak akcije koju će grad nastaviti da sprovodi kako bi se pomoglo ljudima koji su izgubili svoje domove u poplavama.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde