Naslovna Društvo Poziv svim humanim ljudima da se prijave za odlazak na saniranje poplavljenih...

Poziv svim humanim ljudima da se prijave za odlazak na saniranje poplavljenih mesta

0
PODELI

Ujedinjeni granski sindikat “Nezavisnost” poziva sve članove sindikata i humane ljude da se do petka 23. maja, od 8 do 15 sati u prostorijama sindikata u „Kalči“, prijave za odlazak na saniranje ugroženih područja.

Pored mobilizacije dobrovoljaca, sindikat će sačiniti i pregled razmera posledica u preduzećima i ustanovama na nivou cele Srbije, i predloge rešenja predstaviti državnom vrhu na vanrednoj sednici Socijalno ekonomskog saveta u Beogradu, planiranu za subotu, 24. maj.

– U ovom trenutku u akciju saniranja poplavljenih moglo bi da krene najmanje 30 dobrovoljaca, ali se na konačnim spiskovima do 23. maja do kada traje mobilizacija članovova sindikata, očekuje mnogo veći broj prijavljenih, kaže regionalni poverenik u „Nezavisnosti“, Bratislav Cenić.

– Uporedo sa mobilizacijom humanih ljudi i članova sindikata koji će biti raspoređeni po različitim profilima kako bi konkretnije mogli da pomažu, “Nezavisnost” će u saradanji sa republičkim komisijama pomoći i u snimanju terena uništenih od poplava, kaže Zoran Ilić iz Glavnog Odbora ovog sindikata.

Sindikat „Nezavisnost“ uputio je i apel za pomoć inostranim sindikatima, kako bi se prikupila što veća humanitarna pomoć potrebna porodicama koje su u poplavama izgubile sve što su imale.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde