Naslovna Društvo Obaveštenje o ispravnosti vode na teritoriji Nišavskog i Topličkog okruga  

Obaveštenje o ispravnosti vode na teritoriji Nišavskog i Topličkog okruga  

0
PODELI

Na teritoriji Nišavskog i Topličkog okruga vodovodi u Nišu, Merošini, Prokuplju, Blacu, Kuršumliji I Žitorađi imaju ispravnu vodu za piće.

Dok se Iz vodovoda u Doljevcu, Svrljigu I Gadžinom Hanu voda ne može koristiti za piće, kaze se u informaciji Instituta za javno zdravlje Niš.

Voda se može koristiti za piće iz komunalnih vodovoda u Nišu, Merošini, Prokuplju, Blacu, Kuršumliji i Žitorađi.

Voda se ne može koristiti za piće iz komunalnih vodovoda u Doljevcu, Svrljigu i Gadžinom Hanu.

Voda za piće iz komunalnog vodovoda u Aleksincu je pod pojačanim nadzorom od strane IZJZ Niš zbog ispiranja mreže koji vrše ekipe JKP „Vodovod i Kanalizacija“ Aleksinac. Razlozi neispravnosti ne predstavljaju rizik po zdravlje. O rezultatima etapnog monitoringa i eventualnim promenama javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Ispravnost vode za piće iz komunalnog vodovoda u Ražnju prati Zavod za javno zdravlje Kruševac, a u Sokobanji Zavod za javno zdravlje Zaječar.

Seoski, lokalni i indidualni vodovodi, javne česme i bunari nisu pod kontrolom IZJZ Niš ni u redovnim prilikama i voda sa nekontrolisanih vodnih objekata se smatra higijenski neispravnom.

Stanovništvu na poplavljenom području se ne preporučuje upotreba vode za piće i pripremanje hrane iz objekata koji nisu pod kontrolom IZJZ Niš (seoski, lokalni i indidualni vodovodi, javne česme i bunari) i iz komunalnih vodovoda u Doljevcu, Svrljigu i Gadžinom Hanu gde je voda za piće higijenski neispravna.

 

 

Institut za javno zdravlje Niš – Centar za higijenu i humanu ekologiju

Dana 21.5.2014.godine

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde