Naslovna Društvo Nišlije obezbedile 400 kilograma hrane za pse i 20.000 dinara

Nišlije obezbedile 400 kilograma hrane za pse i 20.000 dinara

0
PODELI

Osim za ljude, u Nišu se pomoć sakuplja i za životinje iz poplavljenih područja. Odziv i u ovoj humanitarnoj akciji je ogroman, pa je do sada prikupljeno više od 400 kilograma hrane za pse i oko 20.000 dinara.

Pored toga, volonteri iz Niša stigli su u Obrenovac, gde pomažu u spasavanju pasa iz poplava. Po evakuaciji, odredjeni broj će biti smešten i u našem gradu, a prihvatiće ih volonteri u svojim domovima, kaže za NTV Dušan Stojanović iz Udruženja ,,Zoo-planet“.

Nišlije su u vanrednoj situaciji, u humanosti otišle korak dalje. Sakupljaju donacije i pomoc u hrani i za poplavama ugrožene životinje. Troje Nišlija koji su inicijatori, u akciju su ušli potpuno volonterski. Oni pozivaju Nišlije da od 11 do 17 sati dodju do Pet šopa ,,Fido“ u Dušanovoj ulici, gde ih za kupovinu hrane za ugrožene životinje čeka i popust od 20 odsto.

Sakupljanjem novčanih donacija i hrane za životinje u ovoj situaciji, Nišlije pokazuju visok nivo svesti, kažu organizatori.

Naši sugrađani, koji su juče otputovali u poplavljeni Obrenovac, učestvovaće u evakuaciji uglavnom vlasničkih pasa. U pomoć su im pristigli i aktivisti bugarskog udruženja ,,Četiri šape“. Oni su trenutno u Beogradu, gde čekaju da iz Štaba za vanredne situacije ponovo dozvole ulazak u Obrenovac, kaže za NTV Dušan Stojanović, predsednik Udruženja ,,Zoo-Planet“ iz Niša.

Inicijatori akcije, iza kojih su stala niška udruženja za zaštitu životinja ,,FAPS“ i ,,Zoo-planet“, pozivaju sugrađane koji su u mogućnosti da prihvate nekog evakuisanog psa, da se jave ovim udruženjima ili da dođu u Pet-šop ,,Fido“ u Dušanovoj, između 11 i 17 sati.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde