Naslovna Društvo Direktna šteta zbog gubitka u poljoprivrednoj proizvodnji može dostići oko pola milijarde...

Direktna šteta zbog gubitka u poljoprivrednoj proizvodnji može dostići oko pola milijarde evra  

0
PODELI

Direktna šteta zbog gubitka ovogidišnjeg roda u poljoprivrednoj proizvodnji može dostići oko pola milijarde evra, ocenjuju agroeknomisti. Ipak, štete na srpskim ornicama se tek utvrđuju, ali na području Grada Niša stanje u odnosu na sva ostala u Srbiji nije alarmantno, kažu u Upravi za poljoprivredu.

Uprava za poljoprivredu poziva poljoprivrednike iz Niša koji su pretrpeli štetu na svojim imanjima usled poplava da šetu mogu da prijave svakog radnog dana na telefone 018 505 676 ili 505699 ili direktno da odu u prostorije koja se nalazi na Keju Mike Paligorića 18a. Po svakoj podnetnoj prijavi Komisja će izaći na teren radi utvrđivanjavisine nastale štete.

Do sada se prijavilo desetak proizvođača koji imaju štete na oranicama a koje se nalaze nadomak Jelašničke i Kutinske reke. U Upravi za poljoprivredu kažu da su u okolini Niša najviše stradale ratarske kulture, ali da je to mnogo manja šteta u odnosu na ostala područja u Srbiji. Ipak, agronomi upozoravaju da će se u višegodišnjim zasadima pojaviti bolesti koje će uticati na smanjenje ovogodišnjeg roda. Zbog toga nadležni apeluju da poljoprivrednici shvate značaj osiguranja svoje proizvodnje.

Zahtev za subvenciju polise osiguranja podnosi se niškoj Upravi za poljoprivredu, a uz to potrebno je da proizvođači prilože, kopiju polise osiguranja, potvrdu o izvršenom plaćanju ukupne premije osiguranja, kao i izvod uz registra poljoprivrednih gazdinstava. Rok za podnošenje zahteva je 05. novembar 2014.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde