Naslovna Društvo Niš donira deset miliona dinara ugroženim područjima

Niš donira deset miliona dinara ugroženim područjima

0
PODELI

Grad Niš će sa 10 miliona dinara pomoći poplavama ugrožena područja, a sredstva će biti uplaćena na poseban račun Vlade Srbije, odlučilo je danas Gradsko veće. Finansijsku podršku najverovatnije će pružiti i gradske opštine i pojedina javno–komunalna preduzeća, poput Objedinjene naplate, koja je već opredelila pola miliona dinara. Odlučeno je i da se javni funkcioneri odreknu jedne desetine svojih zarada.

Na sednici Gradskog veća podnet je izveštaj o klizištima koja su se pojavila u Gabrovcu i iznad Ulice partizanskih kurira u Paliluli, koja ugrožavaju nekoliko kuća. Gradonačelnik kaže da će se razmatrati ideja da se ovim ljudima pomogne istovetno kao žiteljima Mramorskog brda, gde za sada teren miruje.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perisic kaze da je posle samo prve večeri iz našeg grada upućeno više od 30 tona hrane u Svilajnac, Obrenovac, Ljig i Paraćin, a do jutros je u niškom sajmištu prikupljeno 57 kamiona najrazličitije robe. To je samo deo donacije građana Niša.

Na Gradskom veću podnet je i izveštaj o klizištima koja su se pojavila u Gabrovcu i iznad Ulice partizanskih kurira u Paliluli, koja ugrožavaju nekoliko kuća. Gradonačelnik kaže da će se razmatrati ideja da se ovim ljudima pomogne istovetno kao žiteljima Mramorskog brda, gde za sada teren miruje. U Gabrovcu je u nekoliko ulica bujica sprala gazeći sloj pa je naloženo rešavanje i tog problema.

Na Veću je rečeno da se prati situacija na svih 11 klizišta u gradu, od kojih su, na sreću, osim pomenuta dva, ostala trenutno neaktivna. Važno je, kaže gradonačelnik, da je u Mramoru i Krušcu mirno, kao i na pet manjih klizišta u Donjem Vlasu, jednom na Kalač Brdu i kod Kule. U budućnosti će se razmatrati mogućnosti za trajno rešenje problema bujičnih voda u Gabrovcu, kod Mašinca i oko Suvodolskog potoka. Ukoliko treba, menjaće se i neka strateška rešenja, najavljuje Perišić, dodajući da je danas počela da radi Komisija za procenu štete na poljoprivrednim objektima i zemljištu. Zbog ukupne situacije u zemlji, kako je saopštilo Gradsko veće, predstojeća Gradska slava neće imati svečarsku notu. Moguće je da će koncerti i zabavne manifestacije biti održane kasnije u humanitarne svrhe, a tradicionalno Palilulsko veče otkazuje se do daljnjeg.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde