Naslovna Društvo Crveni krst Niš prikupio više od 40 tona pomoći

Crveni krst Niš prikupio više od 40 tona pomoći

0
PODELI

Volonteri i zaposleni u Crvenom krstu u Nišu juče su u dvorištu organizacije u Obrenovićevoj 39 prikupljali pomoć od ranih jutarnjih časova. Iako je u gradu bilo više od 200 punktova na kojima su građani donosili pomoć za ugrožene u poplavama u Srbiji, najviše se ljudi uputilo u Crveni krst Niš, njih 350.

Najviše je prikupljeno odeće i obuće ali su građani donosili i dečiju hranu, pelene za decu i odrasle , sredstva za higijenu, trajne namirnice i vodu, peškire i kompletne posteljine. Bilo je i onih koji su nudili ustupanje motornih čamaca. Crveni krst je tokom dana preuzimao i pomoć koju su sakupljale razne organizacije i institucije u Nišu, a sve pristigle artikle volonteri su klasifikovali i pakovali, da bi se zatim sve skladištilo u magacinu Crvenog krsta.

Do 23 sata magacin Crvenog krsta Srbije u novom selu površine 600 kvadrata već je bio maksimalno popunjen.C rveni krst je sinoć već otpremio pomoć na četiri destinacije Crvenom krstu u Jagodini, Paraćinu i Svilajncu dok će danas pomoć ići ka Crvenom krstu u Ražnju i Doljevcu

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde