Naslovna Društvo Mobilne ekipe Doma zdravlja obišle Donji i Gornji Komren

Mobilne ekipe Doma zdravlja obišle Donji i Gornji Komren

0
PODELI

Dvadeset četiri sela na teritoriji Gradske opštine Crveni krst nema ambulantu, pa su stanovnici primorani da se izlažu dodatnim troškovima za prevoz, ali i da medicinsku pomoć ne dobiju jednako brzo kao što bi u gradu. Opština i Dom zdravlja izlaze im u susret, pokazujući im da neko brine o njima, šaljući mobilne timove lekara i sestara upravo u njihova mesta.

Jedan od mobilnih timova iz sastava niškom Doma zdravlja bio je danas u Donjem i Gornjem Komrenu, gde su stanovnici mogli da porazgovaraju sa lekarima i pitaju ih sve iz oblasti zdravlja. Obavezno im je meren krvni pritisak i nivo šecera u krvi.

Ovi lekari kažu da se trude da pacijentima mahsimalno izađu u susret. Da odgovore na svako pitanje i upute pacijente tamo gde treba.

U opštini Crveni Krst kažu da čak u 24 sela u ovoj opštini stanovnici nemaju ambulantu, pa če se opština truditi da, i na druge načine, ovim ljudima izaći u susret.

Ovo nije prvi put da mobilni timovi niskog Doma zdravlja posečuju stanovnike na seoskom podrucju Gradske opstine Crveni Krst koji nemaju ambulantu u svom mestu. Reč je o siroj akciji koja će, kako je danas rečeno, biti nastavljena i u narednom periodu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde