Naslovna Društvo Još jedan ruski avion dopremio pomoć za ugrožene

Još jedan ruski avion dopremio pomoć za ugrožene

0
PODELI

Rano jutros u Niš je stigao jos jedan avion iz Ruske Federacije sa humanitarnom pomoći i tehničkom opremom za najugroženije teritorije. Dopremljeni su hrana, generatori, pumpe, hrana za bebe, ćebad – ukratko sve ono što su srpske vlasti trazile, rekao je novinarima na niskom aerodromu zamenik direktora Rusko srpskog humanitarnog centra Nikolaj Vukorovič Sukora.

Osim ove pomoci, u ugrožena područja iz Nisa odlazi 140 tona garderobe, hrane, ćebadi i drugih potrepština koje su tokom jučerašnjeg dana Nišlije donirale, istakao je gradonacelnik Nisa Zoran Perisic.

Humanitarna pomoć iz Rusije biće smeštena u carinsko skladište u Nišu, a odatle će biti distribuirana tamo gde je najpotrebnija, potvrdio je gradonačelnik Nisa prof.dr Zoran Perisic.

Perišić podseća da je juče, za samo jedan dan, u Nišu prikupljeno 140 tona humanitarne pomoći za poplavama pogođena područja.

Ruski partneri pohvalili su niške vlasti za brz, kvalitetan i ekspeditivan rad pa sva pomoc odmah stize tamo gde je najneophodnija. Gradonacelnik pritom istice da predstavnici ruskih humanitaraca u Nisu dobijaju sve što im je neophodno.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde