Naslovna Društvo RUSI DOLAZE: Iljušin sa 60 spasilaca sinoć su stigli u Niš

RUSI DOLAZE: Iljušin sa 60 spasilaca sinoć su stigli u Niš

0
PODELI

Po odobrenju ruske Vlade iz Moskve su put Srbije poleteli avioni sa humanitarnom pomoć. Posle sletanje spasioci će biti raspoređeni da pomognu najugroženijim opštinama koje su pogođene poplavama.

Ruska Federacija prva se odazvala apelu Srbije za humanitarnu pomoć za otklanjanje posledica poplava koje su pogodile Srbiju i šalje 60 spasilaca. Po odobrenju ruske Vlade iz Moskve su put Srbije poleteli avioni sa humanitarnom pomoći.

Avion je na niški aerodrom sleteo oko 23.30 časova, potvrđeno je za Gradski Portal 018  u Ministarstvu unutrašnjih poslova!

Avion tipa “Iljušin IL-76” sa 60 spasilaca očekuje se večeras da sleti na Aerodrome Niš odakle bi trebali da budu rasposređeni da pomognu najugroženijim opštinama u Srbiji. Podsetimo Vlada Srbije proglasila je na današnjoj sednici vanrednu situaciju na teritoriji čitave Srbije zbog obilnih padavina i nezapamćenih poplava koje su nas zadesile.

Vanredna situacija proglašena je na zahtev Republičkog štaba za vanredne situacije, na kojem je, ranije danas, razmatrana situacija u zemlji izazvana obilnim padavinama i poplavama.

Vlada je istovremeno zatražila pomoć od Evropske komisije, Rusije i Slovenije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde