Naslovna Društvo Potvrđeno: ZZ Top dolaze u Niš

Potvrđeno: ZZ Top dolaze u Niš

0
PODELI

Nakon prvobitne vesti o dolasku ZZ Topa u Niš, „Balkanrock“ je razgovarao sa organizatorima koncerta i dobio potvrdu da će bradati rokeri biti zaista specijalni gosti na moto skupu “H-D Moto Rock Party”.

U razgovoru sa Ivicom Mitićem, ispred “Plato star” agencije, kao organizatora događaja, saznali su da će 7. juna ZZ Top svirati kao specijalni gosti što znači 15-20 minuta svirke, ne pun koncert. “Dolazak ZZ Topa je veliki prijateljski odnos sa njima i moto klubovima. Prva bazna zamisao je bila da dođu 29. juna u okviru velike Bike Rock misije, ali se datum nije uklopio“, rekao je Ivica za Balkanrock.

O tome zašto nema jače reklame mesec dana uoči koncerta, organizator navodi logistiku, jer bi dolazak više od 20.000 ljudi mogao da naruši bezbednost organizovanja skupa. “Za 10-ak dana kreće promotivna akcija sa izložbom Harley-Davidson motora u Centru grada“. Planirano je da se pre koncerta organizuje i velika paradna vožnja motora po gradu 15-ak dana pre koncerta počeće jača medijska kampanja.

“Strpite se još nedelju dana i imaćete celu priču“, poručuje organizator medijima i čitaocima. “Zadovoljni smo sa 20.000 ljudi, zbog logistike, zato nije ranije puštena najava.”

O tome zašto koncert nije potvrđen na zvaničnom sajtu ZZ Topa, Ivica je dao komentar da nijedan veliki bend ne najavljuje ovakva gostovanja i da ovo nije ceo koncert koji bi bend morao i na taj način da ozvaniči. Kako je koncert besplatan, Ivica poziva sve da dođu i sami se uvere u istinitost njegovih reči, uz poruku da su te večeri najbitniji: “Miris benzina, hladno pivo i rok muzika“.

Što se samog koncerta tiče, u planu je ogromna bina, širine 18 metara sa čeličnom konstrukcijom, po uzoru na Sevastopoljski moto šou Noćnih vukova. U slučaju velikog interesovanja, koji bi nadmašio kapacitet Platoa u Tvrđavi, postoji mogućnost selidbe koncerta na niški Hipodrom. “Grad treba samo da ustupi prostor. Ne učestvuju kao organizatori“, istakao je Mitić.

Koncert je besplatnog karaktera, održava se na platou Niške Tvrđave i nastupaće pirotski rokeri Black Joker, žestok niški klupski bend Offload kao i Penthouse sa nešto žešćim repertoarom nego obično, kojim će obeležiti 20 godina postojanja benda. Prema organizatoru, spisak bendova još nije konačan. Biće Go-Go igračica i piva iz asortimana Apatinske pivare, po pristupačnim cenama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde