Naslovna Ekonomija Gradski funkcioneri bez dnevnica za službena putovanja

Gradski funkcioneri bez dnevnica za službena putovanja

0
PODELI

Ukoliko gradskim funkcionerima ne bi bile isplaćivane dnevnice za službena putovanja, u budžetu grada bi uštedeli četiri miliona dinara godišnje, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. Ova mera biće predložena i gradskim opštinama i javnim preduzećima, odlučilo je Gradsko veće. Dodatnih sedamdeset miliona uštede Grad bi ostvario kroz kupovinu mesečnih karata zaposlenima u javnom sektoru.

Gradskim čelnicima i funkcionerima u upravi ubuduće neće biti plaćene dnevnice za službena putovanja u zemlji i inostranstvu. Na ovaj način grad će uštedeti četiri miliona dinara godišnje. To je početak mera koje bi trebalo da obezbede novac za važnije stvari.

Ukoliko bi svi zaposleni u gradskim službama uzimali mesečne kartice za prevoz, dodatno bi ušteteli sedamdeset miliona dinara godišnje.

Gradsko veće usvojilo je i zaključak da Zavod za urbanizam postane Regionalni centar, što će doneti prihod od dodatnih četrdeset miliona dinara godišnje i omogućiti da ova ustanova otplati kredit od 20 miliona dinara i učestvuje na tenderima.

Na sednici je odlučeno da se dugovanja za usluge JKP “Medijana” isplaćuju u ratama naredne 3 godine. A povodom inicijative građana na društvenim mrežama zbog stanja javnih toaleta u gradu, gradonačelnik je rekao da je za saniranje jednog u tvrđavi prošle godine potrošeno 5 miliona dinara. Međutim, toalet još ne radi jer nije kupljena sva sanitarija koja košta milion dinara.

Gradonačelnik je najavio i borbu protiv divlje gradnje, jer je 95 odsto objekata na putu za Nišku banju nelegalno. Zato je neophodno ujediniti rad inspekcijskih organa i Komunalne policije, dodao je Perišić

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde